Συχνές Ερωτήσεις

faq

 

Γιατί να προβώ στην κατασκευή μιας ιστοσελίδας;

Η ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τα smartphones και τα tablet έχουν κατακλύσει σχεδόν όλους τους τομείς της καθημερινότητας μας. Οι περισσότεροι άνθρωποι πλέον ενημερώνονται μέσω ιντερνετ, ψάχνουν συνεχώς στις ιστοσελίδες αναζήτησης και προβαίνουν σε αγορές μέσω διαδικτύου. Η τάση είναι ανερχόμενη και σύμφωνα με τα στοιχεία της Google θα υπάρχει αύξηση των χρηστών του διαδικτύου τα επόμενα χρόνια. Για τους λόγους αυτούς είναι πλέον επιβεβλημένο κάθε επιχείρηση, οργανισμός, φορέας, κατάστημα ή και απλός χρήστης να αποκτήσει τώρα τη δική του ιστοσελίδα. Μέσω μιας ιστοσελίδας μπορείτε να προβάλλετε την επιχείρηση σας σε ολόκληρο τον κόσμο, να την διαφημίσετε, να προωθήσετε τα προϊόντα σας, να ενημερώνετε με email, sms και λοιπά τους πελάτες σας, να προβείτε σε συνεργασίες και πολλά ακόμα...        

Πως γίνεται ακριβώς η κατασκευή μιας ιστοσελίδας;

Αρχικά ο πελάτης συμφωνεί με την κατασκευαστή της ιστοσελίδας για τις ακριβείς απαιτήσεις (έγγραφη συμφωνία). Στη συνέχεια κατασκευάζεται ο βασικός κορμός της ιστοσελίδας σύμφωνα με τις απαιτήσεις. Ακολουθούν οι απαραίτητες προσθήκες-διορθώσεις και στη συνέχεια η ιστοσελίδα είναι έτοιμη προς δημοσίευση στο διαδίκτυο.

Πώς διαλέγω το όνομα της ιστοσελίδας που θέλω;

Κάθε ιστοσελίδα έχει ένα μοναδικό παγκοσμίως όνομα (domain name). Οι άνθρωποι μας είναι εδώ για να διαλέξουν για εσάς το κατάλληλο όνομα για την ιστοσελίδα σας. Η επιλογή ονόματος μπορεί να γίνει και από εσάς φυσικά, αρκεί να είναι διαθέσιμο το όνομα το οποίο επιλέξατε.

 

Πώς μπορώ σαν ιδιοκτήτης να ανοίξω το δικό μου e-shop;

Είναι απαραίτητη η έκδοση παραστατικών για κάθε πώληση (απόδειξη λιανικής πώλησης, τιμολόγιο κλπ). Για αυτό θα πρέπει να γίνει έναρξη της επαγγελματικής δραστηριότητας δηλώνοντας την έδρα της επιχείρησης, έτσι ώστε να εκδοθεί επαγγελματικός Αριθμός Φορολογικού Μητρώου. Δεν επιτρέπεται όμως η ολοκλήρωση μιας παραγγελίας από κάποιον χρήστη εφόσον στο ηλεκτρονικό κατάστημα δεν έχουν συμπληρωθεί τα πλήρη φορολογικά στοιχεία της επιχείρησης.

Τι πρέπει να κάνω για να μπορώ να δέχομαι πιστωτικές κάρτες στο e-shop μου;

Αναλαμβάνουμε για εσάς την συνεννόηση με μια εμπορική τράπεζα ή με έναν πάροχο ηλεκτρονικών χρεώσεων μέσω ιντερνετ και στην συνέχεια προσθέτουμε στην σελίδα του e-shop σας τα απαραίτητα στοιχεία ώστε να μπορείτε να δέχεστε πληρωμές. Επίσης υπάρχει και δυνατότητα χρέωσης μέσω paypal.

Τι είναι το πρωτόκολλο ασφαλείας SSL;

Το πρωτόκολλο ασφαλείας SSL αποτελεί υλοποίηση του προτύπου ασφαλείας ιδιωτικού/δημοσίου κλειδιού στο επίπεδο της σύνδεσης μέσω ιντερνετ. Παρέχεται στον πελάτη ένα ζεύγος κλειδιών και μπορεί στην συνέχεια να υποστηρίξει ασφαλείς συναλλαγές μέσω της ιστοσελίδας τους. Αναλαμβάνουμε για εσάς την έκδοση του πιστοποιητικού και την εγκατάσταση της υποδομής ασφαλείας στην ιστοσελίδα σας.

Τι είναι το Hosting και κάθε πότε πρέπει να το ανανεώνω;

Κάθε ιστοσελίδα 'αποθηκεύεται' σε κάποιον κεντρικό εξυπηρετητή (server) ώστε να μπορούν οι χρήστες να συνδέονται με αυτόν και να βλέπουν την ιστοσελίδα. Η φιλοξενία αυτή ονομάζεται hosting και είναι απαραίτητη για να δημοσιευτεί η ιστοσελίδα σας στο ίντερνετ. Η συνδρομή του hosting εξαρτάται από το πακέτο hosting που έχετε επιλέξει και συνδυάζεται με το όνομα της ιστοσελίδας (domain name). Το πακέτο hosting μπορεί να αναβαθμιστεί σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

Πως μπορώ να διαφημίσω την ιστοσελίδα μου ή την επιχείρηση μου σε κάποια ιστοσελίδα;

 

Αναλαμβάνουμε είτε την δημιουργία banner γραφικών για την επιχείρηση σας, είτε διαφήμισης με απλό κείμενο. Στην συνέχεια γίνεται δημιουργία μιας παραμετροποιημένης διαφημιστικής καμπάνιας και προώθηση μέσω των ηλεκτρονικών δικτύων διαφήμισης (ελληνικών και διεθνών) όπως επίσης και αν είναι επιθυμητό μέσω των κοινωνικών δικτύων (facebook κτλ.)

Θέλω να φτιάξω μια εφαρμογή της επιχείρησης μου για το smarphone ή το tablet που να κάνει μια συγκεκριμένη εργασία. Τι πρέπει να κάνω;

Αρχικά επικοινωνήστε μαζί μας να συζητήσουμε για τις ανάγκες της εφαρμογής σας. Εμείς θα σας προτείνουμε λύσεις κατάλληλες σύμφωνα με μετρήσιμες παραμέτρους που είναι απαραίτητες για εσάς. Προβαίνουμε στην κατασκευή της εφαρμογής σας, εν συνεχεία στην επίδειξη αυτής σε εσάς και κατόπιν σε τυχόν διορθώσεις και προσθήκες που επιθυμείτε.

Θέλω να εκπαιδευτώ στη χρήση του διαδικτύου καθώς και στον προγραμματισμό. Πως μπορώ να το κάνω;

Επικοινωνήστε μαζί μας και θα έρθουμε κοντά σας για να σας ενημερώσουμε για τον τρόπο διδασκαλίας μας. Σας παρέχουμε σύγχρονο εκπαιδευτικό υλικό, το απαραίτητο λογισμικό και υλικό σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες. Χρησιμοποιούνται παιδαγωγικές μέθοδοι, ευέλικτες για εσάς ώρες διδασκαλίας και επίδειξης και έγκυρη παράδοση εργασιών.

Ευχαριστούμε πολύ!